Skip to main content
Frequently
Asked Questions
Hier vind je de meeste antwoorden op jullie veelgestelde vragen.
Als er nog vragen zijn, aarzel dan niet ons te contacteren.

Algemeen

Wat is een HAIO (huisarts in opleiding)?

Een HAIO is een afgestudeerd arts die zich gedurende drie jaar specialiseert tot huisarts. Gedurende deze specialisatie jaren werkt zij mee en geniet zij een opleiding in een erkende opleidingspraktijk.

Waarom een HAIO in onze praktijk?

Wij geloven dat onze praktijk, met een rijke diversiteit aan patiënten, voor een HAIO een uitstekende omgeving is om het vak te leren. Onze maatschappij heeft nood aan bekwame huisartsen en wij willen graag bijdragen tot hun opleiding. De opleiding van een HAIO verloopt onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie voor huisartsen.

Een HAIO doet zelfstandig raadplegingen, huisbezoeken en wachtdiensten onder verantwoordelijkheid van de praktijkopleiders. Dit betekent dat de HAIO dagelijks overlegt met uw huisarts en dat deze bereikbaar is tijdens een consultatie of huisbezoek. Op deze manier blijft uw huisarts ook permanent op de hoogte van uw gezondheidstoestand. Een HAIO zal ook zorgen voor een kleine vermindering van de werkdruk van uw huisarts zodat u vlotter in de praktijk terecht zal kunnen.

Praktisch:

U kan bij haar een afspraak boeken via het online afsprakensysteem.
De HAIO heeft inzage in uw GMD zodat zij snel op de hoogte is van uw medische voorgeschiedenis.
Uiteraard gelden bij een HAIO dezelfde regels van het beroepsgeheim.
Een HAIO werkt aan dezelfde honoraria en aan dezelfde terugbetalingstarieven als uw huisarts.
Mocht u hieromtrent vragen of opmerkingen hebben, twijfel niet ons te contacteren.

 

Wat moet ik doen als ik 's avonds of in het weekend DRINGEND een dokter nodig heb?

Bel naar het nummer 1733.

Druk 1 voor Nederlands.

Typ je postcode in en sluit af met het #

De telefoniste helpt je verder.

  • Men kan je vragen naar de Wachtpost Westhoek te komen (weekends en feestdagen) of naar het kabinet van de dokter van wacht (weekdagen) te gaan. De huisartsenwachtpost Westhoek is open van vrijdag om 19u tot maandag om 08u en op feestdagen.
  • Men kan uitzonderlijk een dokter van wacht naar je huis komen.
  • Men kan in een uitzonderlijke situatie een ziekenwagen sturen.

Lees meer op de website: www.wachtpostwesthoek.be 

Ik legde een positieve zelftest af. Wat nu?

U moet in isolatie zolang u symptomen hebt.

Contacteer uw huisarts. Indien nodig kunt u ook een afwezigheidsattest krijgen voor uw werk.

Nauwe contacten hoeven zich niet te testen als ze geen symptomen hebben. Het mag wel, maar is geen verplichting meer.

Wat is een HAIO?

Wat is een HAIO?

Een HAIO is een afgestudeerd arts die zich gedurende drie jaar specialiseert tot huisarts. Gedurende deze specialisatie jaren werkt hij mee en geniet hij een opleiding in een erkende opleidingspraktijk.

Waarom een HAIO in onze praktijk?

Wij geloven dat onze praktijk, met een rijke diversiteit aan patiënten, voor een HAIO een uitstekende omgeving is om het vak te leren. Onze maatschappij heeft nood aan bekwame huisartsen en wij willen graag bijdragen tot hun opleiding. De opleiding van een HAIO verloopt onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie voor huisartsen van de FOD Volksgezondheid.

Een HAIO doet zelfstandig raadplegingen, huisbezoeken en wachtdiensten onder verantwoordelijkheid van de praktijkopleiders. Dit betekent dat de HAIO dagelijks overlegt met uw huisarts en dat deze bereikbaar is tijdens een consultatie of huisbezoek. Op deze manier blijft uw huisarts ook permanent op de hoogte van uw gezondheidstoestand. Een HAIO zal ook zorgen voor een kleine vermindering van de werkdruk van uw huisarts zodat u nog gemakkelijker in de praktijk terecht zal kunnen.

Praktisch

De HAIO heeft inzage in uw GMD zodat hij snel op de hoogte is van uw medische voorgeschiedenis.

Uiteraard gelden bij een HAIO dezelfde regels van het beroepsgeheim. 

Een HAIO werkt aan dezelfde honoraria en aan dezelfde terugbetalingstarieven als uw huisarts. Mocht u hieromtrent vragen of opmerkingen hebben, twijfel niet ons te contacteren.

Vind een paramedicus

Contactgegevens van kinesisten, thuisverpleegkundigen, diëtisten,... vind je gemakkelijk terug via www.thuiszorgzakboekje.be.

 

Hoe kan ik betalen?

De bedragen zijn gekend en meestal relatief klein. Cash betalen blijft dus vaak de gemakkelijkste en snelste manier om uw raadpleging te betalen.

Waar mogelijk passen wij de ‘regeling derde betaler’ toe. Dit wil zeggen dat wij rechtstreeks factureren aan de mutualiteit, en dat u als patiënt het bedrag niet meer moet voorschieten.  U betaalt aan ons dan enkel nog het remgeld.

Let wel: Enkel mensen met het statuut ‘verhoogde terugbetaling’ komen hiervoor in aanmerking (u kan dit terugvinden op uw mutualiteitsklever, in dit geval eindigt uw code gerechtigde op ‘1’: xx1/xx1). Let wel: dit is niet verplicht op huisbezoek!

Daarnaast zijn er nog elektronische betalingsmiddelen aanwezig, maar daarom niet bij elke arts.

  • via bankkaart 
  • via de app ‘bankcontact’
  • via de app ‘payconiq’

bancontact